Cursus of lezing Stappenplan Superstart 

Superstart heeft een scholingsprogramma ten behoeve van jonge kinderen genaamd “Stappenplan Superstart”.  

De cursus of een lezing van Stappenplan Superstart is geschikt voor geïnteresseerde IKC groepen, Pedagogisch Medewerkers, ouders, mensen die starten met de PABO of voor mensen die voor het eerst een kleutergroep onder hun hoede krijgen.  

In de cursus/lezing ga je veel leren over hoe je een vertrouwensrelatie opbouwt met een kind. Jouw pedagogisch handelen en ook het pedagogisch klimaat doet ertoe. We gaan diepgaand in op het ‘zelf’ van jonge kinderen. Een belangrijk onderwerp want ieder kind is weer anders en daar behoor je op af te stemmen. Door de uitleg over ontwikkelingsprocessen en ontwikkelingsfasen is het voor jou mogelijk om rekening te houden met individuele verschillen.  

Weet jij hoe je zorgt voor een superstart in jouw groep? En wat is dan de basis van goed onderwijs of een goede kinderopvang? Wat is daarvoor nodig en wat juist niet? Al deze onderwerpen komen aan bod in Stappenplan Superstart. 

 

Het feit dat een jong kind anders ‘leert’, ga je na mijn cursus/lezing goed beseffen. Er zijn namelijk een groot aantal voorbereidende voorwaarden die een jong kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. 

 

Het antwoord zit niet in de zoveelste verandering van buitenaf, maar vraagt om enkele competenties van jezelf. Tenminste als je dat graag zou willen. Want als je iets wil veranderen ben je zelf aan zet. Het mooiste zou zijn dat je dat kan realiseren binnen jouw IKC, organisatie of school. 

 

Heb je interesse gekregen in mijn cursus of lezing? Neem dan contact op zodat we samen af kunnen stemmen op de inhoud, tijdsduur en locatie. 

Workshop: Hoe bezorg je kleuters een superstart

Op zaterdag 11 maart 2023 is het mogelijk om mijn workshop HOE BEZORG JE KLEUTERS EEN SUPERSTART te volgen in Veenendaal.

 

Schrijf je hiervoor in bij WSK, de Werk-Steungroep Kleuteronderwijs:

https://wsk-kleuteronderwijs.nl/

 

Hieronder lees je waar ik het inhoudelijk over ga hebben.

Worstel jij af en toe ook met de gedachten hoe je je het beste kan opstellen in een onderwijssysteem waarbij presteren en administreren de norm is? Zou je liever willen werken met een onderwijsvorm waarbij het de norm is om je te richten op boeiend en op maatgericht onderwijs voor kleuters? Dan zit je bij deze workshop op de juiste plek.

Want hoe zorg je eigenlijk voor een superstart in jouw groep? En wat is dan de basis van goed kleuteronderwijs? Hoe krijg je zicht op ontwikkelingsprocessen en ontwikkelingsfasen? Wat is daarvoor nodig en wat juist niet?

Het antwoord zit niet in de zoveelste verandering van buitenaf, maar vraagt om enkele competenties van jezelf. Tenminste als je dat graag zou willen. Want als je iets wil veranderen ben je zelf aan zet.

Na de workshop zal het voor jou veel helderder zijn op welke facetten je zou kunnen letten. Deze, en ook andere vragen worden helder gemaakt in mijn workshop “Superstart”.